•   Förädling, förvaring och försäljning av råvaror PK00AG46-3002 01.08.2022-31.10.2022  5 sp  (ÖH21PERM-EK) +-
    Studieperiodens (kursens) lärandemål
    Studerande
    - känner till hur man förädlar råvaror hantverksmässigt.
    - känner till hur olika jordmåner och sorter påverkar livsmedlens egenskaper.
    - känner till olika förvaringsmetoder.
    - känner till kraven som livsmedelslagen ställer för försäljning av råvaror och förädlade produkter.
    - kan göra upp en egen plan för förädling, förvaring och försäljning.
    Förkunskapskrav
    Inga förkunskapskrav.
    Studieperiodens (kursens) innehåll
    - Introduktion till hantverksmässig livsmedelsförädling.
    - Jordmånens och sorternas inverkan på våra livsmedels egenskaper.
    - Introduktion till olika förvaringsmetoder.
    - Introduktion till livsmedelslagstiftningen i Finland och livsmedelskunskap.
    - Utrymmen (för förvaring, produktion och försäljning).
    - Att göra upp riktlinjer och planera förvaring, förädling och försäljning av de egna produkterna.
    Tilläggsuppgifter
    Observera att kursen ingår i en serie kurser som tillsammans bildar en helhet. Det kan löna sig att kolla kompetenserna för kurserna som föregått denna kurs för att försäkra sig om att man har tillräcklig kunskap att bygga på.

    Lärarens/ansvarspersonens namn

    Heidi Barman-Geust

    Studiematerial och rekommenderad litteratur

    Böcker, artiklar, filmer och övrigt studiematerial enligt föreläsarnas anvisningar. Studerande behöver ha tillgång till dator med internetuppkoppling samt hörlurar med mikrofon.

    Undervisningsmetoder

    Föreläsningar
    Övningar och uppgifter
    Litteratur
    Grupparbete
    Självständigt arbete

    Undervisningsspråk

    Svenska

    Tajmning

    01.08.2022 - 31.10.2022

    Anmälningstid

    02.07.2022 - 31.07.2022

    Grupp(er)
    • ÖH21PERM-EK
    Antal studerande (min. - max.)

    20 - 50

    Lärare

    Heidi Barman-Geust, Jonas Ringqvist

    Utbildning

    Bioekonomi

    Verksamhetspunkt

    Ekenäs, Raseborgsvägen 9

    Andel virtuell undervisning

    5 sp

    Vitsordsskala

    Godkänd/Underkänd

    Tid och plats

    Virtuell kurs på Moodle. Tre närstudieträffar via Teams.

    Studerandes tidsanvändning och belastning

    Studierna beräknas kräva ungefär 10 h arbete / vecka för en studerande

    Bedömningskriterier
    Godkänd / Underkänd

    För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.