Hoppa till innehåll

SlaktsvinsproduktionPoäng (3 sp)

Kod: BE22EM30

Poäng

3 op

Studieperiodens (kursens) lärandemål

Den studerande
- förstår vad en välfungerande slaktsvinsproduktion kräver gällande produktionens styrning, djurens skötsel, produktionsomgivning och utfodring
- kan beakta krav från myndigheter och förädlare samt önskemål från konsumenter
- känner till hur anläggningarna i slaktsvinproduktionen bör utformas med tanke på produktionens hållbarhet och djurens välmående
- kan optimera en hållbar slaktsvinsproduktion.

Studieperiodens (kursens) innehåll

Allmänna förutsättningar för slaktsvinsproduktion
Slaktsvinsproduktion: produktionsstyrning, djurskötsel, produktionsformgivning och utfodring
Optimering av en hållbar slaktsvinsproduktion
Centrala aktörer inom branschen
Krav och önskemål från olika intressenter
Praktisk skötsel av slaktsvin och produktionsanläggningar
Kursen utgår från flera av de globala hållbarhetsmålen, främst målet om hållbar konsumtion och produktion

Förkunskapskrav

Inga krav på förkunskaper.

Bedömningskriterier, tillräcklig (1)

Studerande uppfyller kursens mål, och i berörda kursförverkligande obligatoriska moment, på en tillfredsställande nivå.

Bedömningskriterier, goda-synnerligen goda (3-4)

Studerande uppfyller kursens mål, och i berörda kursförverkligande obligatoriska moment, på en god nivå.

Bedömningskriterier, berömliga (5)

Studerande uppfyller kursens mål, och i berörda kursförverkligande obligatoriska moment, på en utmärkt nivå.

Studiematerial och rekommenderad litteratur

Anvisas i Moodle.

Anmälningstid

15.11.2024 - 09.03.2025

Tajmning

03.03.2025 - 27.04.2025

Antal studiepoäng

3 op

Prestationssätt

Kontaktundervisning

Ansvarig enhet

Institutionen för bioekonomi

Undervisningsspråk
  • Svenska
Utbildning
  • Bioekonomi
Lärare
  • Johnny Sved
  • Bio Ekonomi
Grupper
  • BE22DA-E
    Agrolog (YH), h22, Bioekonomi, dagstudier

Lärandemål

Den studerande
- förstår vad en välfungerande slaktsvinsproduktion kräver gällande produktionens styrning, djurens skötsel, produktionsomgivning och utfodring
- kan beakta krav från myndigheter och förädlare samt önskemål från konsumenter
- känner till hur anläggningarna i slaktsvinproduktionen bör utformas med tanke på produktionens hållbarhet och djurens välmående
- kan optimera en hållbar slaktsvinsproduktion.

Innehåll

Allmänna förutsättningar för slaktsvinsproduktion
Slaktsvinsproduktion: produktionsstyrning, djurskötsel, produktionsformgivning och utfodring
Optimering av en hållbar slaktsvinsproduktion
Centrala aktörer inom branschen
Krav och önskemål från olika intressenter
Praktisk skötsel av slaktsvin och produktionsanläggningar
Kursen utgår från flera av de globala hållbarhetsmålen, främst målet om hållbar konsumtion och produktion

Studiematerial och rekommenderad litteratur

Anvisas i Moodle.

Vitsordsskala

H-5

Bedömningskriterier, tillfredsställande-synnerligen tillfredsställande (1-2)

Studerande uppfyller kursens mål, och i berörda kursförverkligande obligatoriska moment, på en tillfredsställande nivå.

Arviointikriteerit, goda-synnerligen goda (3-4)

Studerande uppfyller kursens mål, och i berörda kursförverkligande obligatoriska moment, på en god nivå.

Arviointikriteerit, berömliga (5)

Studerande uppfyller kursens mål, och i berörda kursförverkligande obligatoriska moment, på en utmärkt nivå.

Förkunskapskrav

Inga krav på förkunskaper.