Slaktsvinsproduktion (3 sp)
Kod: BE22EM30-3001
Förverkligandets information
Anmälningstid
15.11.2024 - 09.03.2025
Tajmning
03.03.2025 - 27.04.2025
Antal studiepoäng
3 op
Prestationssätt
Kontaktundervisning
Ansvarig enhet
Institutionen för bioekonomi
Undervisningsspråk
- Svenska
Utbildning
- Bioekonomi
Lärare
- Johnny Sved
- Bio Ekonomi
Grupper
-
BE22DA-EAgrolog (YH), h22, Bioekonomi, dagstudier
Lärandemål
Den studerande
- förstår vad en välfungerande slaktsvinsproduktion kräver gällande produktionens styrning, djurens skötsel, produktionsomgivning och utfodring
- kan beakta krav från myndigheter och förädlare samt önskemål från konsumenter
- känner till hur anläggningarna i slaktsvinproduktionen bör utformas med tanke på produktionens hållbarhet och djurens välmående
- kan optimera en hållbar slaktsvinsproduktion.
Innehåll
Allmänna förutsättningar för slaktsvinsproduktion
Slaktsvinsproduktion: produktionsstyrning, djurskötsel, produktionsformgivning och utfodring
Optimering av en hållbar slaktsvinsproduktion
Centrala aktörer inom branschen
Krav och önskemål från olika intressenter
Praktisk skötsel av slaktsvin och produktionsanläggningar
Kursen utgår från flera av de globala hållbarhetsmålen, främst målet om hållbar konsumtion och produktion
Studiematerial och rekommenderad litteratur
Anvisas i Moodle.
Vitsordsskala
H-5
Bedömningskriterier, tillfredsställande-synnerligen tillfredsställande (1-2)
Studerande uppfyller kursens mål, och i berörda kursförverkligande obligatoriska moment, på en tillfredsställande nivå.
Arviointikriteerit, goda-synnerligen goda (3-4)
Studerande uppfyller kursens mål, och i berörda kursförverkligande obligatoriska moment, på en god nivå.
Arviointikriteerit, berömliga (5)
Studerande uppfyller kursens mål, och i berörda kursförverkligande obligatoriska moment, på en utmärkt nivå.
Förkunskapskrav
Inga krav på förkunskaper.