Hoppa till innehåll

Förädling, förvaring och försäljning av råvaror (5 sp)

Kod: PK00AG46-3002

Förverkligandets information


Anmälningstid

02.07.2022 - 31.07.2022

Tajmning

01.08.2022 - 31.10.2022

Antal studiepoäng

5 op

Andel virtuell undervisning

5 op

Prestationssätt

Virtuell undervisning

Verksamhetspunkt

Ekenäs, Raseborgsvägen 9

Undervisningsspråk

  • Svenska

Antal studerande (min. - max.)

20 - 50

Utbildning

  • Bioekonomi

Lärare

  • Jonas Ringqvist
  • Heidi Barman-Geust

Lärare

Heidi Barman-Geust

Grupper

  • ÖH21PERM-EK
    Öppna yh, Permakultur och regenerativt jordbruk-Raseborg

Lärandemål

Studerande
- känner till hur man förädlar råvaror hantverksmässigt.
- känner till hur olika jordmåner och sorter påverkar livsmedlens egenskaper.
- känner till olika förvaringsmetoder.
- känner till kraven som livsmedelslagen ställer för försäljning av råvaror och förädlade produkter.
- kan göra upp en egen plan för förädling, förvaring och försäljning.

Innehåll

- Introduktion till hantverksmässig livsmedelsförädling.
- Jordmånens och sorternas inverkan på våra livsmedels egenskaper.
- Introduktion till olika förvaringsmetoder.
- Introduktion till livsmedelslagstiftningen i Finland och livsmedelskunskap.
- Utrymmen (för förvaring, produktion och försäljning).
- Att göra upp riktlinjer och planera förvaring, förädling och försäljning av de egna produkterna.

Tid och plats

Virtuell kurs på Moodle. Tre närstudieträffar via Teams.

Studiematerial och rekommenderad litteratur

Böcker, artiklar, filmer och övrigt studiematerial enligt föreläsarnas anvisningar. Studerande behöver ha tillgång till dator med internetuppkoppling samt hörlurar med mikrofon.

Undervisningsmetoder

Föreläsningar
Övningar och uppgifter
Litteratur
Grupparbete
Självständigt arbete

Studerandes tidsanvändning och belastning

Studierna beräknas kräva ungefär 10 h arbete / vecka för en studerande

Bedömningskriterier, godkänt/underkänt

För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.

Vitsordsskala

Godkänd/Underkänd

Bedömningskriterier, godkänt/underkänt

För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.

Förkunskapskrav

Inga förkunskapskrav.

Tilläggsuppgifter

Observera att kursen ingår i en serie kurser som tillsammans bildar en helhet. Det kan löna sig att kolla kompetenserna för kurserna som föregått denna kurs för att försäkra sig om att man har tillräcklig kunskap att bygga på.