Förädling, förvaring och försäljning av råvaror (5 sp)
Kod: PK00AG46-3002
Förverkligandets information
Anmälningstid
02.07.2022 - 31.07.2022
Tajmning
01.08.2022 - 31.10.2022
Antal studiepoäng
5 op
Andel virtuell undervisning
5 op
Prestationssätt
Virtuell undervisning
Verksamhetspunkt
Ekenäs, Raseborgsvägen 9
Undervisningsspråk
- Svenska
Antal studerande (min. - max.)
20 - 50
Utbildning
- Bioekonomi
Lärare
- Jonas Ringqvist
- Heidi Barman-Geust
Lärare
Heidi Barman-Geust
Grupper
-
ÖH21PERM-EKÖppna yh, Permakultur och regenerativt jordbruk-Raseborg
Lärandemål
Studerande
- känner till hur man förädlar råvaror hantverksmässigt.
- känner till hur olika jordmåner och sorter påverkar livsmedlens egenskaper.
- känner till olika förvaringsmetoder.
- känner till kraven som livsmedelslagen ställer för försäljning av råvaror och förädlade produkter.
- kan göra upp en egen plan för förädling, förvaring och försäljning.
Innehåll
- Introduktion till hantverksmässig livsmedelsförädling.
- Jordmånens och sorternas inverkan på våra livsmedels egenskaper.
- Introduktion till olika förvaringsmetoder.
- Introduktion till livsmedelslagstiftningen i Finland och livsmedelskunskap.
- Utrymmen (för förvaring, produktion och försäljning).
- Att göra upp riktlinjer och planera förvaring, förädling och försäljning av de egna produkterna.
Tid och plats
Virtuell kurs på Moodle. Tre närstudieträffar via Teams.
Studiematerial och rekommenderad litteratur
Böcker, artiklar, filmer och övrigt studiematerial enligt föreläsarnas anvisningar. Studerande behöver ha tillgång till dator med internetuppkoppling samt hörlurar med mikrofon.
Undervisningsmetoder
Föreläsningar
Övningar och uppgifter
Litteratur
Grupparbete
Självständigt arbete
Studerandes tidsanvändning och belastning
Studierna beräknas kräva ungefär 10 h arbete / vecka för en studerande
Bedömningskriterier, godkänt/underkänt
För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.
Vitsordsskala
Godkänd/Underkänd
Bedömningskriterier, godkänt/underkänt
För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.
Förkunskapskrav
Inga förkunskapskrav.
Tilläggsuppgifter
Observera att kursen ingår i en serie kurser som tillsammans bildar en helhet. Det kan löna sig att kolla kompetenserna för kurserna som föregått denna kurs för att försäkra sig om att man har tillräcklig kunskap att bygga på.