Mångformigt företagande i lokala livsmedelssystem (5 sp)
Kod: PK00AG47-3001
Förverkligandets information
Anmälningstid
02.10.2022 - 31.10.2022
Tajmning
01.11.2022 - 31.01.2023
Antal studiepoäng
5 op
Andel virtuell undervisning
5 op
Prestationssätt
Virtuell undervisning
Verksamhetspunkt
Ekenäs, Raseborgsvägen 9
Undervisningsspråk
- Svenska
Antal studerande (min. - max.)
20 - 50
Utbildning
- Bioekonomi
Lärare
- Marianne Fred
- Annemari Andrésen
- Heidi Barman-Geust
Lärare
Heidi Barman-Geust
Grupper
-
ÖH21PERM-EKÖppna yh, Permakultur och regenerativt jordbruk-Raseborg
Lärandemål
Studerande
- känner till vad som kännetecknar ett hållbart livsmedelssystem.
- känner till olika typer av alternativa matnätverk och förstår fördelarna med lokala livsmedels- och ekonomiska system.
- känner till olika verksamhetsmodeller och företagsformer.
- känner till grunderna gällande lönsamhet, kundcentrering och marknadsföring.
Innehåll
- Introduktion till hållbara livsmedelssystem, alternativa matnätverk och lokala livsmedels- och ekonomiska system.
- Verksamhetsmodeller och företagsformer.
- Lönsamhet, kundcentrering och marknadsföring.
- Distribution, logistik och försäljning av lokala råvaror, mathantverk och livsmedel utan tillsatser.
- Loopa-metoden
- Att göra upp en plan för sin verksamhet enligt Loopa-metoden.
Tid och plats
Virtuell kurs på Moodle. Tre närstudieträffar via Teams.
Studiematerial och rekommenderad litteratur
Böcker, artiklar, filmer och övrigt studiematerial enligt föreläsarnas anvisningar. Studerande behöver ha tillgång till dator med internetuppkoppling samt hörlurar med mikrofon.
Undervisningsmetoder
Föreläsningar
Övningar och uppgifter
Litteratur
Grupparbete
Självständigt arbete
Studerandes tidsanvändning och belastning
Studierna beräknas kräva ungefär 10 h arbete / vecka för en studerande.
Bedömningskriterier, godkänt/underkänt
För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.
Vitsordsskala
Godkänd/Underkänd
Bedömningskriterier, godkänt/underkänt
För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.
Förkunskapskrav
Inga förkunskapskrav.
Tilläggsuppgifter
Observera att kursen ingår i en serie kurser som tillsammans bildar en helhet. Det kan löna sig att kolla kompetenserna för kurserna som föregått denna kurs för att försäkra sig om att man har tillräcklig kunskap att bygga på.