Hoppa till innehåll

Mångformigt företagande i lokala livsmedelssystem (5 sp)

Kod: PK00AG47-3001

Förverkligandets information


Anmälningstid

02.10.2022 - 31.10.2022

Tajmning

01.11.2022 - 31.01.2023

Antal studiepoäng

5 op

Andel virtuell undervisning

5 op

Prestationssätt

Virtuell undervisning

Verksamhetspunkt

Ekenäs, Raseborgsvägen 9

Undervisningsspråk

  • Svenska

Antal studerande (min. - max.)

20 - 50

Utbildning

  • Bioekonomi

Lärare

  • Marianne Fred
  • Annemari Andrésen
  • Heidi Barman-Geust

Lärare

Heidi Barman-Geust

Grupper

  • ÖH21PERM-EK
    Öppna yh, Permakultur och regenerativt jordbruk-Raseborg

Lärandemål

Studerande
- känner till vad som kännetecknar ett hållbart livsmedelssystem.
- känner till olika typer av alternativa matnätverk och förstår fördelarna med lokala livsmedels- och ekonomiska system.
- känner till olika verksamhetsmodeller och företagsformer.
- känner till grunderna gällande lönsamhet, kundcentrering och marknadsföring.

Innehåll

- Introduktion till hållbara livsmedelssystem, alternativa matnätverk och lokala livsmedels- och ekonomiska system.
- Verksamhetsmodeller och företagsformer.
- Lönsamhet, kundcentrering och marknadsföring.
- Distribution, logistik och försäljning av lokala råvaror, mathantverk och livsmedel utan tillsatser.
- Loopa-metoden
- Att göra upp en plan för sin verksamhet enligt Loopa-metoden.

Tid och plats

Virtuell kurs på Moodle. Tre närstudieträffar via Teams.

Studiematerial och rekommenderad litteratur

Böcker, artiklar, filmer och övrigt studiematerial enligt föreläsarnas anvisningar. Studerande behöver ha tillgång till dator med internetuppkoppling samt hörlurar med mikrofon.

Undervisningsmetoder

Föreläsningar
Övningar och uppgifter
Litteratur
Grupparbete
Självständigt arbete

Studerandes tidsanvändning och belastning

Studierna beräknas kräva ungefär 10 h arbete / vecka för en studerande.

Bedömningskriterier, godkänt/underkänt

För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.

Vitsordsskala

Godkänd/Underkänd

Bedömningskriterier, godkänt/underkänt

För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.

Förkunskapskrav

Inga förkunskapskrav.

Tilläggsuppgifter

Observera att kursen ingår i en serie kurser som tillsammans bildar en helhet. Det kan löna sig att kolla kompetenserna för kurserna som föregått denna kurs för att försäkra sig om att man har tillräcklig kunskap att bygga på.