Luisa Tast
Diakonins sju bord, Sanna och Hans-Erik Lindström, Verbum, 2015
Vägledning för diakoni, Magnus Bodin och Miriam Hollmer, Teologiska resurser Stig Linde (redaktör), 2020
Diakoniabarometri 2022 – Muuttuva ja muuttava diakonia, Suomen ev. lut. kirkon julkaisuja 138.
Där nöden är störst : en introduktion i diakoni ur finländsk synvinkel
Kummel-Myrskog, Pia ; Sarelin, Birgitta ; Ekstrand, Sixten ; Malkavaara, Mikko, Kyrkostyrelsen, 2009
Kyrkans styrdokument gällande diakoni och organisation (anvisas av kurslärare under kursen)
Övrig litteratur enligt kurslärares anvisningar. (not translated)
Föreläsningar, övningar, skriftliga examinationsuppgifter
En del av kursen genomförs som närstudier och praktiska övningar. De övriga delarna av kursen består av olika examinationsuppgifter som ska genomföras på egen hand eller i par eller grupp under kursens gång enligt instruktioner av kurslärare i Moodle. (not translated)
Swedish
15.09.2022 - 31.12.2022
15.06.2022 - 25.09.2022
Faculty of Health and Welfare
Nadja Suomela, Luisa Tast
Degree Programme in Social Care
H-5
Kursen genomförs i samarbete med gästföreläsare från arbetslivet (not translated)
Tidtabellen överenskoms vid första närstudietillfället. (not translated)
Flerformsstudier under höstterminen 2022.
Närstudier 30.9.22 kl. 8.30-16, 28.10.22 kl. 8.30-16 och 3.12 kl. 8.30-16 (not translated)
Kursen består av 5 sp vilket motsvarar 135 h arbete för en studerande.
24 h är närstudier och 111 h är självstudier. Upplägget för självstudierna finns på kursens Moodleplatform. (not translated)
The student does not demonstrate the most elementary knowledge in the subject. The student shows repeated misunderstandings of the phenomena and the subject
The student demonstrates superficial competence and basic understanding of the subject
The student demonstrates a competence that is related and linked to the literature
The student can reflect and motivate from his/her point of view
The student has an immerse competence and shows a deeper understanding of the subject in relation to the upcoming profession