Förädling, förvaring och försäljning av råvarorPoäng (5 sp)
Kod: PK00AG46
Poäng
5 op
Studieperiodens (kursens) lärandemål
Studerande
- känner till hur man förädlar råvaror hantverksmässigt.
- känner till hur olika jordmåner och sorter påverkar livsmedlens egenskaper.
- känner till olika förvaringsmetoder.
- känner till kraven som livsmedelslagen ställer för försäljning av råvaror och förädlade produkter.
- kan göra upp en egen plan för förädling, förvaring och försäljning.
Studieperiodens (kursens) innehåll
- Introduktion till hantverksmässig livsmedelsförädling.
- Jordmånens och sorternas inverkan på våra livsmedels egenskaper.
- Introduktion till olika förvaringsmetoder.
- Introduktion till livsmedelslagstiftningen i Finland och livsmedelskunskap.
- Utrymmen (för förvaring, produktion och försäljning).
- Att göra upp riktlinjer och planera förvaring, förädling och försäljning av de egna produkterna.
Förkunskapskrav
Inga förkunskapskrav.
Bedömningskriterier, godkänt/underkänt
För godkänd prestation krävs aktivt deltagande i närstudietillfällen, inlämnade och godkända uppgifter, aktivt deltagande samskapande och samproduktion, aktivt deltagande i diskussioner med andra studerande.
Studiematerial och rekommenderad litteratur
Böcker, artiklar, filmer och övrigt studiematerial enligt föreläsarnas anvisningar.
Studerande behöver ha tillgång till dator/padda med internetuppkoppling samt hörlurar med mikrofon.
Mera information
Observera att kursen ingår i en serie kurser som tillsammans bildar en helhet. Det kan löna sig att kolla kompetenserna för kurserna som föregått denna kurs för att försäkra sig om att man har tillräcklig kunskap att bygga på.