Agrolog (YH), Bioekonomi, h21: Husdjursproduktion
Kod: DAG21A-H-BE
Beskrivning
Målet med agrologutbildningen är att ge studerande en bred samt praktiskt och teoretiskt väl förankrad högre lantbruksutbildning, där såväl naturvetenskap som hållbarhetsprinciper utgör en viktig grund.
Centralt i studierna är kunskap i planeringsprocesser, produktion inom lantbrukets olika fackämnesområden och hållbar användning av naturresurser.
Såväl generellt bioekonomiskt kunnande på bred bas som branschspecifikt fördjupat specialkunnande inom lantbruksnäringarna betonas.
Inom agrologutbildningen får studerande ta del av mångsidiga studier som betonar biologiska, tekniska, ekonomiska förutsättningar för gårdsbruk.
Agrologstuderande lär sig att förstå det interaktiva samspelet mellan odling, miljö och samhälle.
Utveckling
Gemensamma kurser inom bioekonomiområdet tillsammans med skogsbruksingenjörsstuderande och internationella studerande förstärker agrologstuderandes breda bas och nätverk inom naturbrukssektorn.
Delar av studierna genomförs i projektform eller i annan direkt växelverkan med näringslivet, till exempel i form av studiebesök och expertföreläsningar, vilket ger många värdefulla arbetslivs- och alumnkontakter för agrologstuderande.
Teoretiska studier kombineras med praktiska övningar i fält och ute i skogsterrängen.
Västankvarn utbildnings- och försöksgård i Ingå med en nybyggd och modern ladugård för 140 mjölkkor och en mycket omfattande fältförsöksverksamhet i Nylands Svenska Lantbrukssällskaps regi utgör extra intressanta studie- och praktikmöjligheter.
Agrologutbildningen har ett väl etablerat, brett och omfattande nätverk av praktikplatser inom lantbruksnäringarna i hela Svenskfinland och i Norden.
Lärandemål
En utexaminerad agrolog:
- kan på ett systematiskt och hållbart sätt utföra och handleda grundläggande arbeten inom gårdsbrukets samtliga fackämnesområden
- har en god kommunikationsförmåga inom fackämnesområdet på svenska, finska och engelska samt behärskar branschens centrala IKT-verktyg
- kan aktivt fungera som en givande samarbetspart inom lantbruksnäringarnas nationella och internationella nätverk
- känner till och kan tillämpa för lantbruksnäringarna relevant lagstiftning
- är medveten om olika landsbygdspolitiska program på nationell nivå och på EU-nivå och förstår hur dessa inverkar på verksamhetsförutsättningarna
- innehar tillräcklig kunskap, kompetens och initiativförmåga för att kunna starta, utveckla och överta landsbygdsföretag
Beskrivning
Fördjupade studier inom husdjursproduktion
Välj mellan tajmning, struktur eller strukturerande vyn
Visa tajmningar för studier efter läsår, termin eller period
Kod | Kursnamn | Poäng (sp) | 2021-2022 | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 | Höst 2021 | Vår 2022 | Höst 2022 | Vår 2023 | Höst 2023 | Vår 2024 | Höst 2024 | Vår 2025 | 1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 5. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 | 5. / 2025 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GRU-3034 |
GRUNDSTUDIER
(Välj alla) |
66 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BE16PI-1008 |
Praktisk introduktion i yrket
(Välj alla) |
12 | 12 | 4.8 | 7.2 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | ||||||||||||||||||||||||
NM13PI01 | Praktiska grunder | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BE16PI01 | Traktorteknik och fältmaskiner | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BE16PI02 | Anatomi och fysiologi | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16PI03 | Förutsättningar för skogsbruk | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BE16EK-1008 |
Ekologi
(Välj alla) |
6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
BE16SE01 | Botanik och ekologi | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
NM13BK01 | Skogstyper och dendrologi | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
BE16LV1-1008 |
Lantbruksexpertens verktygslåda I
(Välj alla) |
6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
UONB10IK01 | IKT | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
NM13NA03 | Matematik | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
BE16PK-1012 |
Professionell kommunikation
(Välj alla) |
12 | 12 | 4.8 | 7.2 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | ||||||||||||||||||||||||
RB14IN01 | Introduktion till högskolestudier | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
RB14SV01 | Svenska | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
YH10SV01-M | Svenska - muntliga kunskaper | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YH10SV01-S | Svenska - skriftliga kunskaper | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
RB14FI01 | Finska | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
YH10FI01-M | Finska - muntliga kunskaper | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YH10FI01-S | Finska - skriftliga kunskaper | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
NM14BP01 | Branschprojekt | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BE16LV2-1008 |
Lantbruksexpertens verktygslåda II
(Välj alla) |
15 | 15 | 6 | 9 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||
NM13SI01 | Skogsmätning 1 | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
NM13NA01 | GPS-hantering och GIS | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
NM13NA02 | Hantering av naturresursdata | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16MN01 | Landskapsvård | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
RB14EN01 | Engelska | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16GS-1008 |
Gårdsbrukets skog
(Välj alla) |
9 | 9 | 3.6 | 5.4 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | ||||||||||||||||||||||||
BE16GS01 | Skogsskötsel | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16GS02 | Gårdsbrukets skog | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
NM13VA01 | Avverkningsteknik | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16IL-1012 |
Introduktion i examensarbete
(Välj alla) |
6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
BE16IL01 | Undersökningsmetodik | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
NM13UM02 | Statistisk analys | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
YRK-3027 |
YRKESSTUDIER
(Välj alla) |
120 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BE16VGI-1008 |
Växtproduktionens grunder I
(Välj alla) |
15 | 15 | 6 | 9 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||
BE16VGI01 | Växtförädling och utsädesproduktion | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
BE16VGI02 | Odlingsjordar och jordbearbetning | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
BE16VGI03 | Marklära och markvård | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
NM13VG01 | Produktionsbiologi | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
NM13TT03 | Grunder i växtskydd | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
BE16GF-1008 |
Gårdsförlagda studier
(Välj alla) |
12 | 12 | 4.8 | 7.2 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | ||||||||||||||||||||||||
NM13GF01 | Växtproduktion | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
NM13GF02 | Husdjursproduktion | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
NM13GF03 | Gårdens maskiner och byggnader | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
BE16GF01 | Gårdsföretagets ekonomiska beräkningar | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
BE16VGII-1008 |
Växtproduktionens grunder II
(Välj alla) |
9 | 9 | 3.6 | 5.4 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | ||||||||||||||||||||||||
BE16VGII01 | Markens växtnäringsförråd | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16VGII02 | Mineralgödsel | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16VGII03 | Organisk gödsel | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16HG-1008 |
Husdjursproduktionens grunder
(Välj alla) |
9 | 9 | 3.6 | 5.4 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | ||||||||||||||||||||||||
BE16HG01 | Utfodring av husdjur | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16HG02 | Husdjurens hälsovård | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16HG03 | Djurskydd och etik | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16EF-1008 |
Ekonomiska förutsättningar
(Välj alla) |
12 | 12 | 4.8 | 7.2 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | ||||||||||||||||||||||||
BE16EF01 | Redovisning och ekonomistyrning | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16EF02 | Gårdsbrukets bokföring och redovisning | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16EF03 | Marknadsanalys och produktionsstöd | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
NM13LF02 | Fastighetsjuridik och lägenhetsvärdering | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FS-1008 |
Fältförlagda studier
(Välj alla) |
6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FS01 | Odlingsmarkens vattenhushållning | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FS02 | Tillämpad odlingsteknik i fält | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16BEI-1008 |
Bioekonomi I
(Välj alla) |
12 | 12 | 4.8 | 7.2 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | 2.4 | ||||||||||||||||||||||||
BE16GE01 | Bioekonomiprojekt | 6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
BE16BEI01 | Marknadsföring och försäljning | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
CM16BI02 | International Agriculture | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16BEII-1008 |
Bioekonomi II
(Välj alla) |
9 | 9 | 3.6 | 5.4 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | 1.8 | ||||||||||||||||||||||||
NM13TT05 | Bioenergi | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
NM13NE05 | Starta eget | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16EN01 | Ledarskap och arbetslagstiftning | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16GB-1008 |
Gårdsbrukets ekonomi
(Välj alla) |
6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
BE16GB01 | Investering och finansiering | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16GB02 | Driftsplanering och generationsväxling | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FHA-1008 |
Valbar fördjupning i husdjursproduktion A
(Välj alla) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BE16FHA01 | Mjölkproduktion | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FHA02 | Diko- och nötköttsproduktion | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FHA03 | Inomgårdsteknik | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
NM13HP03 | Svinproduktion | 6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FHB-1008 |
Valbar fördjupning i husdjursproduktion B
(Välj alla) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BE16FHB01 | Husdjursavel | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FHB02 | Fåruppfödning | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FHB03 | Fjäderfäproduktion | 3 | 3 | 1.2 | 1.8 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | 0.6 | ||||||||||||||||||||||||
BE16FHB04 | Hästhållning | 6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
PRA-1079 |
PRAKTIK
(Välj alla) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
NOV18PRA06 | Specialiseringspraktik del I | 6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
NOV18PRA07 | Specialiseringspraktik del II | 6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
NOV18PRA08 | Specialiseringspraktik del III | 6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
NOV18PRA09 | Specialiseringspraktik del IV | 6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
NOV18PRA10 | Specialiseringspraktik del V | 6 | 6 | 2.4 | 3.6 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | ||||||||||||||||||||||||
EXA-1090 |
EXAMENSARBETE
(Välj alla) |
15 | 15 | 6 | 9 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||
BE19EXA01 | Examensarbete | 15 | 15 | 6 | 9 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||
Totalt | 240 | 63 | 60 | 48 | 60 | 28.2 | 34.8 | 24 | 36 | 19.2 | 28.8 | 24 | 36 | 14.1 | 14.1 | 14.1 | 11.1 | 9.6 | 12 | 12 | 12 | 12 | 12 | 9.6 | 9.6 | 9.6 | 9.6 | 9.6 | 12 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Antalet studiepoäng kan variera från läsår till läsår och termin till termin beroende på hur valfria och alternativa studier har tajmats.
Kod | Kursnamn | Poäng (sp) |
---|---|---|
GRU-3034 |
GRUNDSTUDIER
(Välj alla) |
66 |
BE16PI-1008 |
Praktisk introduktion i yrket
(Välj alla) |
12 |
NM13PI01 | Praktiska grunder | 3 |
BE16PI01 | Traktorteknik och fältmaskiner | 3 |
BE16PI02 | Anatomi och fysiologi | 3 |
BE16PI03 | Förutsättningar för skogsbruk | 3 |
BE16EK-1008 |
Ekologi
(Välj alla) |
6 |
BE16SE01 | Botanik och ekologi | 3 |
NM13BK01 | Skogstyper och dendrologi | 3 |
BE16LV1-1008 |
Lantbruksexpertens verktygslåda I
(Välj alla) |
6 |
UONB10IK01 | IKT | 3 |
NM13NA03 | Matematik | 3 |
BE16PK-1012 |
Professionell kommunikation
(Välj alla) |
12 |
RB14IN01 | Introduktion till högskolestudier | 3 |
RB14SV01 | Svenska | 3 |
YH10SV01-M | Svenska - muntliga kunskaper | 0 |
YH10SV01-S | Svenska - skriftliga kunskaper | 0 |
RB14FI01 | Finska | 3 |
YH10FI01-M | Finska - muntliga kunskaper | 0 |
YH10FI01-S | Finska - skriftliga kunskaper | 0 |
NM14BP01 | Branschprojekt | 3 |
BE16LV2-1008 |
Lantbruksexpertens verktygslåda II
(Välj alla) |
15 |
NM13SI01 | Skogsmätning 1 | 3 |
NM13NA01 | GPS-hantering och GIS | 3 |
NM13NA02 | Hantering av naturresursdata | 3 |
BE16MN01 | Landskapsvård | 3 |
RB14EN01 | Engelska | 3 |
BE16GS-1008 |
Gårdsbrukets skog
(Välj alla) |
9 |
BE16GS01 | Skogsskötsel | 3 |
BE16GS02 | Gårdsbrukets skog | 3 |
NM13VA01 | Avverkningsteknik | 3 |
BE16IL-1012 |
Introduktion i examensarbete
(Välj alla) |
6 |
BE16IL01 | Undersökningsmetodik | 3 |
NM13UM02 | Statistisk analys | 3 |
YRK-3027 |
YRKESSTUDIER
(Välj alla) |
150 |
BE16VGI-1008 |
Växtproduktionens grunder I
(Välj alla) |
15 |
BE16VGI01 | Växtförädling och utsädesproduktion | 3 |
BE16VGI02 | Odlingsjordar och jordbearbetning | 3 |
BE16VGI03 | Marklära och markvård | 3 |
NM13VG01 | Produktionsbiologi | 3 |
NM13TT03 | Grunder i växtskydd | 3 |
BE16GF-1008 |
Gårdsförlagda studier
(Välj alla) |
12 |
NM13GF01 | Växtproduktion | 3 |
NM13GF02 | Husdjursproduktion | 3 |
NM13GF03 | Gårdens maskiner och byggnader | 3 |
BE16GF01 | Gårdsföretagets ekonomiska beräkningar | 3 |
BE16VGII-1008 |
Växtproduktionens grunder II
(Välj alla) |
9 |
BE16VGII01 | Markens växtnäringsförråd | 3 |
BE16VGII02 | Mineralgödsel | 3 |
BE16VGII03 | Organisk gödsel | 3 |
BE16HG-1008 |
Husdjursproduktionens grunder
(Välj alla) |
9 |
BE16HG01 | Utfodring av husdjur | 3 |
BE16HG02 | Husdjurens hälsovård | 3 |
BE16HG03 | Djurskydd och etik | 3 |
BE16EF-1008 |
Ekonomiska förutsättningar
(Välj alla) |
12 |
BE16EF01 | Redovisning och ekonomistyrning | 3 |
BE16EF02 | Gårdsbrukets bokföring och redovisning | 3 |
BE16EF03 | Marknadsanalys och produktionsstöd | 3 |
NM13LF02 | Fastighetsjuridik och lägenhetsvärdering | 3 |
BE16FS-1008 |
Fältförlagda studier
(Välj alla) |
6 |
BE16FS01 | Odlingsmarkens vattenhushållning | 3 |
BE16FS02 | Tillämpad odlingsteknik i fält | 3 |
BE16BEI-1008 |
Bioekonomi I
(Välj alla) |
12 |
BE16GE01 | Bioekonomiprojekt | 6 |
BE16BEI01 | Marknadsföring och försäljning | 3 |
CM16BI02 | International Agriculture | 3 |
BE16BEII-1008 |
Bioekonomi II
(Välj alla) |
9 |
NM13TT05 | Bioenergi | 3 |
NM13NE05 | Starta eget | 3 |
BE16EN01 | Ledarskap och arbetslagstiftning | 3 |
BE16GB-1008 |
Gårdsbrukets ekonomi
(Välj alla) |
6 |
BE16GB01 | Investering och finansiering | 3 |
BE16GB02 | Driftsplanering och generationsväxling | 3 |
BE16FVA-1008 |
Valbar fördjupning i växtproduktion A
(Välj alla) |
15 |
NM13VP01 | Växtnäringshushållning | 3 |
NM13VP02 | Odlingssystem och växtföljder | 3 |
NM13VP03 | Grovfoder | 3 |
NM13VP04 | Foderkonservering | 3 |
NM13VP05 | Maskinteknik | 3 |
BE16FVB-1008 |
Valbar fördjupning i växtproduktion B
(Välj alla) |
15 |
NM13VP09 | Oljeväxter och trindsäd | 3 |
NM13VP10 | Potatis och sockerbetor | 3 |
BE16FVB01 | Ogräs | 3 |
NM13VP07 | Växtsjukdomar | 3 |
BE16FVB02 | Skadedjur | 3 |
BE16FHA-1008 |
Valbar fördjupning i husdjursproduktion A
(Välj alla) |
15 |
BE16FHA01 | Mjölkproduktion | 3 |
BE16FHA02 | Diko- och nötköttsproduktion | 3 |
BE16FHA03 | Inomgårdsteknik | 3 |
NM13HP03 | Svinproduktion | 6 |
BE16FHB-1008 |
Valbar fördjupning i husdjursproduktion B
(Välj alla) |
15 |
BE16FHB01 | Husdjursavel | 3 |
BE16FHB02 | Fåruppfödning | 3 |
BE16FHB03 | Fjäderfäproduktion | 3 |
BE16FHB04 | Hästhållning | 6 |
VALFRIA STUDIER
(Välj poäng: 9) |
9 | |
PRA-1079 |
PRAKTIK
(Välj alla) |
30 |
NOV18PRA06 | Specialiseringspraktik del I | 6 |
NOV18PRA07 | Specialiseringspraktik del II | 6 |
NOV18PRA08 | Specialiseringspraktik del III | 6 |
NOV18PRA09 | Specialiseringspraktik del IV | 6 |
NOV18PRA10 | Specialiseringspraktik del V | 6 |
EXA-1090 |
EXAMENSARBETE
(Välj alla) |
15 |
BE19EXA01 | Examensarbete | 15 |